KSK

KSK
Välkomna till skjutbanan

1 maj 2012

Testpiloter på" AimSport" skjutstöd...

Yvonne testar...

Anders testar...


Idag fick vi möjlighet att testa något nytt. Det var ett skjutstöd vid namn AimSport och spänns fast på handleden. Tanken är att den ska bäras fastspänd och vara redo vid skjutning.
Anordningen kan enklast beskrivas som en plastlåda som är skålad på den sida som läggs mot armen. I lådan finns 2 remmar som gör att den kan spännas fast mot armen och ur lådan sticker ett reglerbart aluminiumrör ut. I änden på röret finns en gummiplopp som gör att den inte glider när man tar stöd mot kroppen.
 
Är då detta en ny värdelös manick, eller fungerar den verkligen. Efter vår korta test är svaret inte helt entydigt, men helt klart vill vi inte avfärda den helt och hållet. Av 6 testpersoner var det flera som tyckte att den ger ett relativt bra stöd vid stående skytte. Det fanns dock även testare som tyckte de sköt bättre på fri hand än med stödet. Det vi samtliga var överens om var att ingen av oss kunde tänka sig att bära med sig stödet, fastspänd på handleden, vid rörlig jakt. 
 
Själva konstruktionen tycker vi nog också kan förbättras en del innan den känns optimal. Remmarna som fäster runt handleden ville inte riktig hållas spända och kanten som sitter mot handleden upplevdes som för skarp. Man kan gott och väl runda av den biten lite så känns det säkert skönare, nu tryckte det så pass mot handleden så det kändes lite obehagligt.
 
Som sagt, detta var endast en snabbtest och förhoppningen är att vi kan testa den på nytt lite senare på säsongen. På skjutbanan, vid träning, kan den nog hitta en målgrupp och det skulle vara intressant att se hur det fungerar på löpande älg. Vi skjuter mycket med skjutkäpp och försöker lära ut käppens förträfflighet till de nya skyttar som besöker oss. Käppen fungerar mycket bra, men det krävs givetvis lite träning att lära sig använda den på rätt sätt och några lär sig det inte på den korta tid de är hos oss. Det här skjutstödet kan man nog få kläm på lite snabbare är vår spontana känsla. Om den sedan fungerar lika bra återstår att se. Men som sagt, vi vill absolut inte avfärda den som en värdelös manick. På skjutbanan kan det fungera och ytterligare tester kan förhoppningsvis ge ett bättre utlåtande. Att bära med sig den i skogen på jaktturen tror vi dock inte riktigt på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar